Bayat ekmeklerinizi değerlendirerek, kısa sürede muhteşem bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Anne usulü bu tarifle, kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz. İşte adım adım yumurtalı ekmek tarifi. Yumurtalı ekmek, hem pratik hem de lezzetli bir kahvaltı seçeneği sunuyor.

Hem lezzetli hem de yapımı kolay bir tarif arıyorsanız, 3-2-1 Poğaça tam size göre! Bu tarifle, kısa sürede nefis poğaçalar hazırlayarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım 3-2-1 Poğaça tarifi ve püf noktaları...

Çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı taçlandıracak bir tarif arıyorsanız, 3-2-1 Poğaça tam size göre! Bu kolay ve lezzetli tarifle, evde sağlıklı ve nefis atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım 3-2-1 Poğaça yapımı...

Malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:

1 kase istediğiniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılış

Fırını Hazırlayın:

Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.

Hamuru Hazırlayın:

Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.
Unun önce 4 bardak kadarını eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin.
Hamuru kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

İç Harcı Hazırlayın:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın.

Poğaçaları Şekillendirin:

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzun içinde yassılaştırın.
Ortasına hafifçe bastırarak açın.
Açtığınız hamurların içine 1-2 yemek kaşığı kadar iç harç ekleyin.
Hamurları sağdan soldan toparlayarak kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.

Galeta Ununa Bulayın:

Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Pişirin:

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri güzelce kızardıktan sonra fırından alın.

Püf Noktaları

Unu Kontrollü Ekleyin: Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Dinlendirme: Hamurun üzerini kapatarak dinlendirme süresine özen gösterin, bu şekilde poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Galeta Unu: Poğaçaları galeta ununa bulamak, üzerlerinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

3-2-1 Poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu poğaçalar, çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Tarifi deneyin ve evde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanın keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!