Sabah kahvaltılarında farklılık arayanlar için mükemmel bir tarif: Çılbır. Hem doyurucu hem de lezzetli olan çılbır, sadece kahvaltılarda değil akşam yemeklerinde de ideal bir seçenek. Çılbır nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte adım adım tarifimiz.

Yumurtayı hep aynı şekilde tüketmekten sıkıldıysanız, size farklı ve lezzetli bir alternatif sunuyoruz: Çılbır. Bu tarifle, çılbır nasıl yapılır öğrenebilir ve günün her saati keyifle tüketebileceğiniz bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Kahvaltıda veya akşam yemeğinde pratik ve doyurucu bir tarif mi arıyorsunuz? Çılbır tarifi tam size göre! Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olan çılbır, yumurta severlerin favorisi olacak. İşte adım adım çılbır tarifi.

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

1 litre su
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve ardından sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kepçe veya bardağın içine kırın ve yavaşça sirkeli suyun için bırakın.
Yumurtaların akı pişip renk alırken, diğer yumurtaları da aynı şekilde sırayla tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın.
Yumurta akları pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalı, bunun için yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirmelisiniz.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
Servis tabaklarının altına sarımsaklı yoğurdu eşit bir şekilde dağıtın.
Pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla sudan alın, kevgirde kalan suyunu iyice alarak yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tereyağını tavada eritin ve üzerine pul biber, nane ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe köpürmeye başlayınca ocaktan alarak yumurtaların üzerine dökün. Çılbırınız hazır.

Evde kolayca yapabileceğiniz çılbır tarifi ile kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi renklendirin. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, farklı bir yumurta yemeği deneyimi yaşayın. Afiyet olsun!