Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Yoğurt, pirinç ve nohutun nefis buluşmasından doğan Dovga çorbası, MasterChef'te büyük beğeni topladı. Azerbaycan mutfağının bu eşsiz lezzetini keşfedin!

Dovga çorbası malzemeleri ve yapılışı merak edildi. MasterChef'in Bakü'de gerçekleşen çekimlerinde Azerbaycan yemekleri yapıldı. Dovga çorbasının dışında Qarabağ(Karabağ) ketesi, şah pilavı, zafaran şerbeti ve qutab (kutab) yapıldı. İşte Masterchef dovga çorbası malzemeleri ve tarifi...

Dovga çorbası malzemeleri ve yapılışı MasterChef izleyicileri tarafından merak edildi. Yapımında yoğurt, pirinç, nohut ve sebzeler kullanılan dovga çorbası nefis tadının yanında oldukça da kolay yapılıyor. Biz de Azerbaycan yemekleri arasında en sevilen tariflerden olan dovga çorbasının yapılışını ve malzemelerini sizler için hazırladık...

DOVGA ÇORBASI MALZEMELERİ NELER, NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 demet pazı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demet taze kişniş
80 gram pirinç
125 gram nohut (haşlanmış)
Yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz

TARİF

Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!