Sıcacık bir çayın yanında, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek enfes bir tarif arayışındaysanız, mini bazlamalar ile tanışın. Bu tarif, lezzetiyle tüm ev halkını mutlu edecek!

Mini bazlama, kahvaltıda pratik ve lezzetli bir alternatif arayanların yeni favorisi olacak. Hem görünümü hem de tadıyla gönlünüzü fethedecek bir tarif detaylarıyla karşınızda.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kahvaltılık tarifler arasında yeni bir yıldız doğuyor: Mini bazlama. Bu lezzetli ve pratik tarif, sabahlarınızı daha keyifli hale getirecek.

Mini Bazlama Tarifi

Kahvaltıda ne yapılır diye düşünenler için mükemmel bir önerimiz var: hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerle harika bir uyum sağlayan mini bazlama! Bu nefis lezzet, küçük boyutlarıyla kahvaltı sofralarınıza şıklık katacak ve tadıyla da damaklarda iz bırakacak. Eğer mini bazlama nasıl yapılır merak ediyorsanız, aşağıdaki tarifimiz tam size göre.

Mini Bazlama İçin Gerekli Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
5 - 5,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Adım Adım Mini Bazlama Tarifi

Un hariç bütün malzemeleri büyük bir karıştırma kabında güzelce karıştırın. Böylece temel bazlama karışımınız hazır olacak.

Karışıma azar azar un ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz kıvamına geldiğinde, üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru tezgah üzerinde hafifçe unlayıp açın. Daha sonra su bardağının ağzıyla halka şekiller kesin. Bu mini bazlamaları yağsız tavada kapağı kapalı olarak her iki tarafı eşit pişene kadar pişirin.

Pişen mini bazlamalarınızı sıcak bir şekilde servis edin. Bu lezzetli mini bazlamalar, kahvaltıda çayın yanında harika bir seçenek olacak.

Mini bazlamalar, görünümü ve lezzetiyle kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Eğer bu tarifi denemediyseniz, mutlaka deneyin ve kahvaltılarınızı tatlandırın. Hem pratik hem de leziz bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

Mini bazlamalar, kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katmanın en güzel yollarından biri. Hem yapımı pratik hem de sunumu şık olan bu tarif, çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!