Evde pastane poğaçası yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu detaylı tarif ile kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek!

Kahvaltıda ne yapacağınızı düşünüyorsanız, işte size mükemmel bir öneri: Gerçek pastane poğaçası tarifi! Bu tarif ile pastane lezzetini evinize taşıyın.

Pastane poğaçasının yumuşaklığını ve lezzetini evinizde de yakalamak mümkün! İşte adım adım pastane poğaçası yapımı için en iyi tarif.

Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif Sarımsaklı Ekmek: Herkesi kendine hayran bırakacak tarif

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Pastanelerde satılan o leziz poğaçaları artık evinizde de yapabilirsiniz! Bu kolay ve detaylı tarif ile kahvaltılarınızı daha da özel hale getirecek, ev yapımı pastane poğaçasını sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Her ısırıkta pastane lezzetini hissedecek, bu tarifle poğaça yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Deneyin ve kahvaltı sofralarınızı şenlendirin!

Editör: Haber Merkezi