İçli pilavlı tavuk dolması, masanızda özel bir yere sahip olacak. Bu detaylı tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet.

Ev yapımı bir lezzet harikası olan içli pilavlı tavuk dolması, tüm yorgunluğunuzu unutturacak. İşte size baştan sona kolay bir rehber.

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayışındaysanız, içli pilavlı tavuk dolması tam aradığınız şey. Bu tarifle, herkesin favorisi olmaya aday!

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
1 tatlı kaşığı un
2-3 defne yaprağı
Limon dilimleri

Patatesli Soslu Çıtır Börek tarifi: Çay saatlerinin yeni gözdesi olacak Patatesli Soslu Çıtır Börek tarifi: Çay saatlerinin yeni gözdesi olacak

Sosu için:

1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Pilavı için:

2 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı sıcak su (400 ml)
1 çay bardağı sıcak su (sonradan ekleniyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber

Garnitür olarak:

2 adet patates
2 adet havuç
Arpacık soğan

TARİF

Pilavlık pirinçleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz ilave ederek 20 dakika bekletin.
Ardından bol su ile yıkayın.
Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alın.
Yağ eridiğinde suyu süzülen pirinçleri ilave ederek kavurun.
2-3 dakika kavrulduktan sonra dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini ekleyin.
Beraber bir iki defa karıştırılarak kavurun.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakın.
Pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından ocaktan alın ve tarçın ve karabiber ekleyerek yavaşça karıştırın.
Diğer taraftan bütün tavuğu yıkayın, varsa tüylerini ütüleyin.
Tavuğun içi fazla bastırmadan pilavla doldurun.
Çok sıkıştırırsanız pilavınız hamur olabilir.
Tavuğun ayakları ya derisinden geçirilerek sıkıştırın ya da mutfak ipi ile bağlayın.
Bir kasede sos malzemelerini karıştırın.
Fırça ile tavuğun her yerine gelecek şekilde sürün.
Fırın torbasına un alın.
Poşeti çevrilip sallayarak unun her yerine gelmesi sağlayın.
Sosladığınız tavuğu poşetin içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Garnitür olarak tavuğun yanına arpacık soğan, patates, havuç, ince kesilmiş limon dilimleri ve birkaç yaprak defne kullanabilirsiniz.
Poşetin ağzını kapattıktan sonra bir kürdanla poşetin üzerine delikler açın.
Tavuğu önceden 190 derece ısıtılan fırında 60 dakika pişirin.
Tencerede kalan pilava sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.
Suyunu yeniden çektiğinde üzerine bir havlu kağıt kapatarak demlenmeye bırakın.
60 dakikanın sonunda tavuğu fırından alın.
Üzerindeki poşeti açarak fanlı ayarda 10 dakika daha pişirin.

Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve her yemeğe eşlik edebilecek mükemmel bir seçenek sunuyor. İçli pilavın ve tavuğun eşsiz uyumu, bu tarifi herkesin denemesi gereken bir lezzet haline getiriyor. Umarım bu tarif ve öneriler, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli ve lezzetli kılar. Afiyet olsun!