Mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle balkabaklı çörek, tüm aileyi mutfağa toplayacak. Bu kolay tarifi deneyin ve farkı hissedin!

Balkabağı mevsimi geldi, peki ya balkabaklı çörek yaptınız mı? İşte evde deneyebileceğiniz harika bir tarif!

MALZEMELER

Çörek hamuru için:

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket instant maya
1/4 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi

İçi için:

1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

120 gram beyaz çikolata

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

İnstant mayayı; ılık süt ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için kısa bir süre oda sıcaklığında bekletin.
Elenmiş unun belli bir bölümünü karıştırma kabına alın. Orta kısmını çukur gibi açın. Kenar kısımlarına tuz serpiştirin.
Aktive olan maya karışımı, yumurta, tereyağı ve bal kabağı püresini karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarda kalan unu ortaya doğru alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde etmek için kalan unu azar azar ekleyip yoğurma işlemini sürdürün.
Yumuşak bir kıvam alan hamuru, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Çok ince olmamasına özen gösterin.
Kenar kısımlarda hafif boşluk bırakıp tarçınla karıştırdığınız haşlanmış bal kabağı püresini üzerine yayın. Toz şeker ve ince çekilmiş ceviz içini serpiştirin.
Kenar kısımlardan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçak yardımıyla 10 eşit parçaya böldüğünüz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Mayalanıp daha da büyümesi için oda ısısında, 30 dakika kadar bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.
Çöreklere en eğlenceli dokunuşu yapmak için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Fırından çıkardığınız ve kısa bir süre dinlendirdiğiniz çöreklerin üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.