Yenidoğan Çetesi skandalı, Türkiye'nin gündemini sarsmaya devam ediyor. Gıyasettin Mert Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü olarak başladığı kariyerini suç örgütü liderliğine taşıdı. Çete, yeni doğan bebekleri ölüme terk ederek haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor. Bu vahim olaylarla ilgili iddianame Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı ve şimdi tüm detaylar yargı önüne taşınıyor.

Yenidoğan Çetesi'nin Ambulans Şoförü Gıyasettin Mert Özdemir Kimdir? Hangi Hastanede Çalışıyor?
Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında adı geçen ve bebek ölümlerine neden olduğu iddia edilen kişilere dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Soruşturmanın kilit isimlerinden biri olan Gıyasettin Mert Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ambulans şoförü olarak görev yapıyordu. Peki, Gıyasettin Mert Özdemir kimdir ve hangi suçlardan yargılanıyor?

Gıyasettin Mert Özdemir Kimdir?
Gıyasettin Mert Özdemir, Yenidoğan Çetesi davasında öne çıkan şüphelilerden biridir. Ambulans şoförü olarak görev yapan Özdemir, bebeklerin uygun olmayan hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlanmasına aracılık etmekle suçlanıyor. Hakkında hazırlanan iddianameye göre, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yargılanıyor. Özdemir için 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Gıyasettin Mert Özdemir'in Soruşturma Kapsamındaki Rolü
İddianamede yer alan bilgilere göre, Gıyasettin Mert Özdemir, bebeklerin anlaşmalı özel hastanelere sevk edilmesinde etkin rol oynadı. Bebeklerin sağlığı tehlikeye atılarak, maddi çıkar sağlanması amacıyla bu sevk işlemlerinin gerçekleştirildiği öne sürüldü. Özdemir’in Fırat Sarı ve diğer örgüt üyeleri ile iş birliği içinde olduğu belirtiliyor.

Etkin Pişmanlık Talebi ve Çarpıcı İfadeler
İddianamede adı geçen bir başka şüpheli olan Hakan Doğukan Taşcı, Gıyasettin Mert Özdemir hakkında itiraflarda bulundu. Taşcı, Özdemir’in bebeklerin özel hastanelere usulsüz şekilde sevk edilmesinde aktif rol oynadığını belirtti ve bu işlemlerden haksız kazanç sağladığını iddia etti.

Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümünde La Fontaine'den zorlu soru Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümünde La Fontaine'den zorlu soru

Soruşturmanın Seyri
Yenidoğan Çetesi davasında Özdemir'in yanı sıra birçok doktor, hemşire ve sağlık çalışanı da yargılanıyor. Toplamda 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı ve 19 sağlık kuruluşu davada yer alıyor. Dava, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.