ATV'nin sevilen bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster' yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Oktay Kaynarca'nın sunumuyla, son bölümde izleyiciler, köpek balıklarının neden 'yaşayan fosil' olarak adlandırıldığını öğrenme fırsatı buldu. Bu soru, paleontoloji ve evrimsel biyolojiye dair bilgileri gündeme taşıdı.

Kim Milyoner Olmak İster'de Sorulan "Yaşayan Fosil" Sorusu! Hangisi Yüz Milyonlarca Yıl Önceki Fosillerine Çok Benzediği İçin "Yaşayan Fosil" Olarak Adlandırılır?

ATV ekranlarında yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümleriyle izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Yarışmanın son bölümünde, "yaşayan fosil" sorusu izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Peki, hangi hayvan yüz milyonlarca yıl önceki fosillerine çok benzediği için "yaşayan fosil" olarak adlandırılır? İşte cevabı…

Hangi bitki Maydanozgillerden değil? Kim Milyoner Olmak İster'de çarpıcı soru Hangi bitki Maydanozgillerden değil? Kim Milyoner Olmak İster'de çarpıcı soru

Soru: Hangisi, Yüz Milyonlarca Yıl Önceki Fosillerine Çok Benzediği İçin "Yaşayan Fosil" Olarak Adlandırılanlardan Biridir?
A: Köpek balıkları

B: Filler

C: Balinalar

D: Zürafalar

Cevap: A şıkkı, yani Köpek balıkları.

Köpek Balıkları Neden "Yaşayan Fosil" Olarak Adlandırılıyor?

Köpek balıkları, yüz milyonlarca yıl öncesine ait fosillerle büyük benzerlik göstermektedir. Evrimsel süreçte çok az değişikliğe uğramış olmaları, bu türlerin "yaşayan fosil" olarak adlandırılmasına neden oluyor. Köpek balıkları, antik çağlardan beri varlıklarını sürdüren ve doğanın en başarılı avcılarından biri olarak biliniyor.