Türkiye gündemini sarsan Yenidoğan Çetesi soruşturmasında, örgüt liderlerinden Dr. Fırat Sarı’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Yenidoğan ünitelerinde ihmaller sonucu bebek ölümlerine yol açmakla suçlanan Sarı, iddiaları reddetti ve her şeyin yasal prosedürlere uygun olduğunu öne sürdü. Sarı, geçmişte PKK örgüt üyeliği suçlamasıyla cezaevinde yattığını da kabul etti.

Fırat Sarı İfadesinde Ne Dedi?
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Fırat Sarı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken PKK üyeliğinden hüküm giyerek yaklaşık 5 yıl cezaevinde yattığını belirtti. Cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam ettiğini ve tıp fakültesinden mezun olduğunu söyleyen Sarı, ardından zorunlu hizmetini Bingöl'ün Kiğı ilçesinde tamamladığını ifade etti.

Sarı, Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve tüm hastane işlemlerinin prosedüre uygun olduğunu belirtti. "Yoğun bakımda bebeklerin ihmallerden ötürü ölmesi gibi bir durum yok. Yetersiz hemşire sayısı ya da dış nöbetçi görevlendirilmesi iddiaları doğru değildir" dedi.

Van'da yeni kayıp vakası: 16 yaşındaki Süleyman Yetik nerede? Van'da yeni kayıp vakası: 16 yaşındaki Süleyman Yetik nerede?

"Hastane İşlemleri Prosedüre Uygundu"
Sarı ifadesinde, yoğun bakımda her bebeğe bir hemşire düşmesi gerektiğini ve tam zamanlı bir doktorun çalışması gerektiğini belirterek, "Tam zamanlı doktor bendim ve her şey yasal çerçevede yapıldı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, şirketinden gönderilen paraların danışmanlık hizmeti çerçevesinde hastane çalışanlarına motivasyon amaçlı gönderildiğini iddia etti.

"Kimseye Talimat Vermedim"
Fırat Sarı, hastanede çalışan sağlık personeline herhangi bir yasadışı talimat vermediğini de ekledi. "Hiçbir bebek entübe değilken entübe gösterilmesi ya da düşük seviyedeki bir bebeğin daha yüksek seviyede gösterilmesi için talimat vermedim. Ayrıca, Curosoft gibi ilaçların saklanması ya da hastaneden çıkarılması gibi bir talimatım olmadı" dedi.