Geleneksel lezzetleri seviyorsanız ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, ıspanaklı el açması börek tarifi tam size göre. Misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınıza renk katacak bu lezzetli böreği mutlaka deneyin.

Ispanak ve peynirin mükemmel uyumunu bir araya getiren bu ıspanaklı el açması börek tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Çay saatlerinde ya da ana yemek olarak sunabileceğiniz bu nefis börek, herkesin favorisi olacak.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, ıspanaklı el açması börek tam size göre. Hem yapımı kolay hem de tadı nefis olan bu börek, çay saatlerinde ve yemek davetlerinde misafirlerinizi şaşırtacak.

ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREK

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

İÇ HARCI İÇİN

1 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr.lor peyniri
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz

YAĞLAMAK İÇİN

150 gr.eritilmiş margarin ya da tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ

AÇMAK İÇİN

2 su bardağı un
1.5 su bardağı nişasta

Tarifi

Öncelikle hamur malzemelerini karıştırıp yumuşakça bir hamur yoğuruyoruz. 8 eşit bezeye ayırıp dinlendiriyoruz.
İç harcı için ıspanaklar yıkanır ve doğranır. Yemeklik doğranan kuru soğanlar yağ ile kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenerek altı kapatılır. Ardından doğranmış ıspanaklar ve lor peyniriyle karıştırılır.
Bezeler un nişasta karışımından yardım alınarak açılabildiği kadar açılır. Üzerine tereyağ sıvı yağ karışımından sürülür. İç harç yayılır ve rulo şekilde sarılır. Elde edilen rulo da görseldeki gibi kendi etrafına dolanır.
Üzerlerine de kalan yağ karışımı sürülüp ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Ispanaklı el açması börek tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilir, misafirlerinize unutulmaz bir ikram sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve enfes tadı ile bu börek, mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak. Şimdiden afiyet olsun!