Ev yapımı humus, sofraların vazgeçilmez bir yıldızı. Nohut, tahin ve zeytinyağı ile hazırlanan bu enfes tarif, damak tadınıza yeni bir soluk getirecek.

Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan humus, artık evlerimizde! Siz de bu basit tarifi deneyerek kendi humusunuzu yapabilirsiniz.

Humus Tarifi

Malzemeler

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 3-4 yemek kaşığı tahin

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

- Limon suyu (yarım limon suyu kadar)

- Yarım su bardağı yeşil zeytin

- 4-5 yemek kaşığı kadar su

- Kimyon

- Karabiber

- Kırmızıbiber

- Tuz

Humus Nasıl Yapılır?

Nohutları akşamdan ıslatın. Islanan nohutları yıkayarak haşlayın.

Eğer nohutları düdüklü tencerede pişirecekseniz tuzu hemen ekleyip sonra kaynatın.

Pişirmek için normal tencere kullanıyorsanız biraz piştikten sonra tuzunu atın.

Nohutlar iyice haşlandıktan sonra dışlarının zarını soyarak ayırın. Rondo ya da robotunuz varsa içine nohut ve 3 yemek kaşığı su da atarak iyice ezilene kadar çekin.

Sonra üzerine tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, kimyon, karabiber katılarak çekilmeye devam edilir. İstenirse az bir miktarda su da ilave edilir.

İstenen kıvama ve lezzete gelinceye kadar malzemeler eklenerek çırpılır. Sıvı malzemelerin hepsini birden eklemeyin istediğiniz kıvama ve lezzete gelinceye kadar yavaş yavaş ekleyin.(Kıvamı katı bir muhallebi kıvamında yapıyorum.

Eğer bekletilir ve kıvamı katılaşır ise bir miktar su, limon suyu, tahin ya da zeytinyağı ile sulandırılabilir.)Servis tabağına alınan humus düzeltilir.

Üzerine süslemek için tahin, zeytinyağı karabiber, kimyon, kırmızıbiber serpilir. Üzerine yeşil zeytinler eklenir.

Dondurucudan çıkardığınız nohutları kullanıyorsanız suyu daha dikkatli ekleyin çünkü nohutlar daha çabuk sulanır.

Bu tarifte kimyon diğerlerinden fazla kullanılırsa daha iyi sonuç alınır. Bu tarifte 1 tatlı kaşığı kadar kimyon bulunuyor. Sizde baharatların miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Arzuya göre humusu karıştırırken içine ezilmiş bir diş sarımsak eklenebilir. 

Bu tarif ile humus yapmak artık çok kolay! Lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olan humus, sofralarınıza Akdeniz esintisi getirecek. Nohut ve tahinin eşsiz uyumu, sizin de elinizle mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti keşfedin!