Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden biri olan ay tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Bu detaylı tarif ile adım adım baklava tadında enfes bir tatlı yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu tatlının tadına doyamayacak.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, kıyır kıyır ay tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bulun! Bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı alternatifi sunuyor.

Şerbetli tatlı severler, dikkat! İşte adım adım kıyır kıyır ay tatlısı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, evde baklava tadında lezzetli tatlılar yapmak artık çok kolay.

Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5 damla limon suyu

Hamuru için;

1 adet yumurta
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Süslemek için;

Toz fıstık


Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi 

Şerbeti için; su ve şeker ocakta kaynatılıp limon eklenip orta ateşte 20 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp elle karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip, son olarak ceviz de eklenip tekrar yoğurulur.
Hamur 3 eşit bezelere bölünüp, her bir bezeler önce silindir şekli verilip daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastırarak bardakla ay şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülüp şerbeti çekince toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Ay tatlısı tarifi ile tatlı anlarınıza eşlik edecek mükemmel bir seçenek sunuyoruz. Bu tarifle, evde baklava lezzetini yakalamak artık çok kolay! Kıyır kıyır, şerbetli ve lezzetli bir ay tatlısı yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Unutmayın, en güzel tatlılar ev yapımıdır. Şimdiden afiyet olsun!