Ev yapımı tırtıl kurabiye ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesin beğenisini kazanacak çıtır çıtır kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte adım adım tırtıl kurabiye yapımı!

Tırtıl kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak. Pratik yapımı ve uzun süreli tazeliği ile bilinen bu tarif, evde kurabiye yapmanın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Herkes bu lezzete bayılacak!

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Tırtıl kurabiye, tüm bu özellikleri bir arada sunuyor. Çay saatleriniz için ideal bu kurabiye, uzun süre taze kalmasıyla da dikkat çekiyor. İşte lezzetli tırtıl kurabiye tarifi!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.