Mükemmel bir erik reçeli yapmanın sırları neler? Tam kıvamında, doğal ve lezzetli bir reçel için adım adım tarifi

Erik reçeli tarifinin püf noktaları merak ediliyor. Nisan ayının ortasında çıkmaya başlayan erikler Eylül ayının sonuna kadar pazarlarda yer alabilmektedir. Erik mevsimi gelmişken erik reçeli yapıp tüketmenin tam zamanı Evde doğal ve lezzetli erik reçeli yapmak oldukça pratik. İşte tadına doyulmaz erik reçeli yapımı...

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kırmızı erik reçeli, reçel çeşitleri denince ilk akla gelenlerden biri oluyor. Erik reçeli tarifi bazı püf noktalarına ve malzeme miktarına dikkat edildiğinde tam kıvamlı olarak elde edilebiliyor. Erik reçeli ne çok sulu ne de çok katı olması gerekir. İşte yedikçe yediren erik reçeli tarifi ve malzeme listesi...

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.

AFİYET OLSUN!