Puf puf kabaran ve ağızda dağılan pişi tarifi, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek. Bu pratik tarif, yediden yetmişe herkesin severek tüketeceği bir lezzet sunuyor. Yanında hem tatlı hem de tuzlu yiyeceklerle beraber mükemmel uyum sağlıyor.

Pişi yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay! İster kahvaltıda ister beş çayında, puf puf kabaran ve yumuşacık pişiler her zaman büyük beğeni topluyor. İşte, pişi yapmanın püf noktaları ve lezzetli bir tarif.

Kahvaltı sofralarınızın baş tacı olacak bu pişi tarifi, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek. Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan pişinin sırları bu tarifte gizli.

MALZEMELER

Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi Meğer sırrı buymuş: Susam ve çörek otu ile taçlandırılmış Mayasız Poğaça tarifi

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Editör: Haber Merkezi