Pratik ve sağlıklı bir yemek arayanlar için semizotu salatası ideal bir seçenek. İşte adım adım bu harika salata tarifi...

Semizotu salatası, özellikle yaz aylarında vazgeçilmez bir sağlık deposudur. Siz de bu hafif ve lezzetli salatayı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Taze ve sağlıklı bir başlangıç için semizotu salatası, besleyici ve ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. İşte mutfakta hünerlerinizi sergileyebileceğiniz basit bir tarif!

SEMİZOTU SALATASI MALZEMELERİ

1 demet semizotu
1 konserve mısır
3 tane közlenmiş kırmızı biber turşusu

1 kase dolusu yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım.)
3 yemek kaşığı mayonez
Sarımsak
1 kaşık sirke( ekleyeceğiniz elma sirkesi salatanın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır )

Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi

Üzeri için;

Ceviz

SEMİZOTU SALATASI NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak geniş ve derin bir kabın içerisine güzelce yıkadığımız semizotlarını ve küp küp doğradığımız köz kırmızı biberlerimizi ekliyoruz. Daha sonra üzerlerine mısırı ekliyoruz.

Bir başka kabın içerisine ise yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra semizotu karışımımızın üzerine biraz önce hazırladığımız yoğurt karışımımızı ilave ediyoruz. Bu aşamada çok iyi şekilde karıştırmamız gerekiyor.

Son olarak da üzerine kıyılmış cevizimizi serpiştiriyoruz ve servise sunuyoruz.

Şu çöl sıcaklarında hem hafif hem de lezzetli bir ana öğün olarak tercih edilebilecek bu güzel tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

SEMİZOTU SALATASININ PÜF NOKTALARI

Salatamızı hazırladıktan sonra isteğe göre içerisine çiğ badem de ekleyebilir. Bu hem sağlıklı hem de lezzetli bir dokunuş olacaktır.

Aslında salatamızı servis ederken üzerine az miktarda soğuk sıkım zeytinyağı gezdirirsek çok daha lezzetli ve sağlıklı bir tarif ortaya çıkacaktır.

Semizotu Salatası, sağlıklı içerikleri ve pratik yapılışı ile her öğününüzü taçlandıracak mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, lezzeti ve sağlığı bir arada sunarak, yemek saatlerinizi daha keyifli hale getirecek. Daha hafif ve sağlıklı alternatifler arayan herkes için ideal olan bu salata, tüm aile bireylerinin beğenisini toplayacak. Şimdi bu lezzetli ve sağlıklı salatayı deneyin, sofralarınız şenlensin!

Editör: Haber Merkezi