Börülce sallaması, Tokat'ın tarihi sokaklarından sofralarınıza geleneksel bir lezzet sunuyor. İşte pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu muhteşem salata tarifi!

Sıcak yaz aylarında ferah bir lezzet arayışındaysanız, börülce sallaması tam size göre. İşte adım adım bu özel ve lezzetli salata tarifi!

Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen bir lezzet olan börülce sallaması, bayram ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu özel tatlı tarifi burada!

Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi Domates ve biberin lezzet dansı: Tadı damağınızda kalacak Kahvaltılık Sos tarifi

MALZEMELER

500 gr taze börülce
2 adet limon
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

TARİF

Börülceyi güzelce ayıklayın, tencereye yetecek kadar su koyup kaynatın. Ayıklayıp yıkadığınız börülceleri kaynamakta olan suya atın ve haşlayın.
Daha sonra pişen börülceyi süzün biraz üzerine tuz döküp kevgiri sallayarak her tarafına dağılmasını sağlayın ve servis tabağına alın.
Sarımsakları ayıklayıp havanda dövün ve limonun suyu ile karıştırın, yemeğin üzerine bu karışımı ve zeytin yağını dökün.

Börülce sallaması tarifi ile yaz aylarında sofralarınızı ferahlatın. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu salata, taze börülce ve doğal malzemelerle hazırlanır. Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börülce sallaması, herkesi mest edecek. Bu pratik ve ferah salatayı deneyerek, sıcak yaz günlerinde sofralarınızı renklendirin ve sağlıklı bir alternatif sunun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi