Evinizde Akdeniz esintileri taşıyan zeytinyağlı enginar dolması yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım zeytinyağlı enginar dolması yapımı!

Anadolu'nun geleneksel lezzeti zeytinyağlı enginar dolması, bu tarif ile mutfaklarınıza taşınıyor. Kolay ve pratik adımlarla mükemmel dolma yapın.

Zeytinyağlı enginar dolması, lezzetiyle ünlüdür. Bu tarif ile evde orijinal zeytinyağlı enginar dolması yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

MALZEMELER

3 enginar
Yarım su bardağı pirinç
1/4 demet dereotu
3 dal taze soğan
1 soğan
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Birer çay kaşığı yeni bahar, tarçın, karabiber

TARİF

Enginarları temizleyin ve ayıklayarak iç kısımlarını oyun.
İç harcını hazırlamak için diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
İç harcı enginarlara bölüştürün.
Bir tencereye koyduğunuz içi doldurulan enginarların yarısına kadar su ve zeytinyağı ekleyin.
Su kaynayana dek pişirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi ile evde kolayca mükemmel dolmalar yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, tıpkı Türkiye'de yapılan dolmalar gibi lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Hemen deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!