Çilekli magnolia, yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri. Evde bu lezzeti yaratmak sandığınızdan daha kolay. Kafelerdeki gibi lezzetli magnoliaları evinizde de yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı...

Ev yapımı çilekli magnolia ile yaz sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın. Bu basit tarif ile evinizde kafe lezzetinde çilekli magnolia hazırlayabilirsiniz. Herkesin beğeneceği bu tatlıyı denemek için gerekenler şunlar...

Çilek ve muhallebi mükemmel uyumu ile çilekli magnolia, yaz günlerinde içinizi ferahlatacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte çilekli magnolia yapımının tüm aşamaları...

ÇİLEKLİ MAGNOLİA MALZEMELERİ

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Muhallebisi için;

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Arası için;

1,5 paket burçak bisküvi
Çilek

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alıp çırpma teli ile karıştırın. Kıvam koyu bir hal alana dek pişirin. Ardından ocaktan alın va vanilya ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın. Soğumasını beklerken karıştırmayı unutmayın.

Bu esnada bisküvileri rondodan geçirin. Muhallebi soğuyunca içine bir paket krema ekleyin ve mikser ile çırpın. Çilekleri ince dilimler halinde kesin. Ardından kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi koyun. Çilekleri dizin ve üzerine muhallebi ekleyin. Ardından bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edin. Afiyet olsun...