Zeytinyağlı taze fasulye, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Hafif, lezzetli ve besleyici bu yemek, yaz aylarında vücudunuzun ihtiyacı olan tazelik ve lezzeti bir arada sunuyor.

Domatesin ve zeytinyağının taze fasulye ile buluştuğu bu tarif, yaz aylarının olmazsa olmazları arasında. Adım adım zeytinyağlı taze fasulye yapımıyla, lezzet dolu sağlıklı yemekler hazırlamaya hazır olun.

Yaz mevsiminin favori yemeği zeytinyağlı taze fasulye için mükemmel bir tarif arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Taze domates ve kaliteli zeytinyağı ile hazırlanan bu yemek, sofralarınıza ferahlık ve lezzet katacak.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE İÇİN MALZEMELERİ

- 5 yemek kaşığı zeytinyağı

- 600 gram taze fasulye

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı sıcak su

- 3 adet orta boy domates

- 1 adet büyük kuru soğan

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi

İlk olarak kuru soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları ise ince dilimler hâlinde kesin. Ardından domatesleri de rendeleyin ve ayıkladığınız fasulyeleri bir köşeye koyun.

Zeytinyağını tencerede kızdırmaya başlayın. Büyük boy olarak seçtiğiniz kuru soğanı ve doğradığınız sarımsakları yağ üzerine ekleyerek hafif renk alana dek kavurmaya başlayın.

Doğrayıp köşeye kaldırdığınız taze fasulyeyi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Toz şeker, tuz, rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin ve karıştırma işlemini sürdürün.

Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı kısık ateşe aldıktan sonra fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis edebileceğiniz gibi arzuya bağlı olarak soğuk da servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı taze fasulye, yaz aylarının en sevilen yemeklerinden biri olarak sofralarınıza neşe katmaya devam ediyor. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, sağlık ve lezzeti bir arada sunarak yaz günlerinizi şenlendiriyor. Taze fasulyelerle hazırlanan bu yemeği deneyin, sağlıklı ve lezzetli bir yaz geçirin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi