Krem Karamel, yaz tatlıları arasında özel bir yere sahiptir. Yumuşacık yapısı ve hafifliği ile bilinen bu tatlı, sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif sunar. Evde de kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti denemelisiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları...

Hafif ve ferahlatıcı bir tatlı olan Krem Karamel, yaz aylarının vazgeçilmezleri arasındadır. Bir yumurta ile hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından beğenilecek. İşte Krem Karamel tarifi ve püf noktaları...

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

KREM KARAMEL MALZEMELERİ!

1 adet yumurta
2 paket Vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (200 ml. klasik su bardağı)
1 su bardağı un

Karameli için:

1 bardak toz şeker

KREM KARAMEL TARİFİ!

Öncelikle kaselere ayrılacak olan karameli hazırlamalıyız. Bunun için 1 su bardağı şeker bir tencerede orta ateşte karıştırılarak yakılmalıdır. Şeker sıvılaşmaya başladığında azalacaktır. Renk ise çok koyulaşmadan altını kapatmalısınız.

Yapmakta olduğunuz sıvı şeker, her biri 1 yemek kaşığı fırına dayanıklı kaselere bölünmelidir. Yine bunun için uygun fırına dayanıklı bir kabınız yoksa, borcamda da yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta, şekerin oldukça sıcak olması gerekmektedir. Tencere ve şekerle elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.

Çok çabuk donan şeker donarken muhallebiyi hazırlamalısınız. Bütün eklediğiniz malzemeler çırpma teli ile karıştırılmalı ve ocak altı açılmalı. Ocaktan almadan önce ise vanilya eklenmeli. Bir paket de kullanabilirsiniz ancak biz tarifte 2 paket kullandık. Dibe yapışmaması için sürekli karıştırarak pişirdik. Sonrasında kaselerin donmuş şekerinin üzerine gezdirmelisiniz.

Tam doldurmanız daha iyi olacaktır. Bu şekilde tatlılar en az 6-8 saat dinlenmelidir. Bu esnada yanmış şeker eriyecek, sıvılaşacak ve kolay şekilde dönecektir.
Eğer borcamda hazırladıysanız, kare şekillerde keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!