Hazır yufka kullanarak gözleme yapmanın pratikliğini ve lezzetini keşfedin! Sahur için hem hızlı hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif.

Sahur sofralarınızı zenginleştirecek, hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz gözleme tarifimizle tanışın. Bu tarif ile sahurda pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyoruz.

Elinizdeki hazır yufkaları değerlendirerek sahur için lezzetli gözlemeler yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarif ile sahurda hem lezzetli hem de doyurucu bir seçeneğe sahip olacaksınız.

Hazır Yufka İle Gözleme Tarifi

Malzemeler

2 tane yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı soda ( maden suyu)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz silme

İç malzemesi;

150 gram kadar kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

1 tatlı kaşığı kadar tereyağı

Hazır Yufka İle Gözleme Tarifi

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Öncelikle sos hazırlayalım ,bunun için uygun bir kabın içerisine yoğurt ,soda ,sıvı yağ ,yumurta ve tuzu alıp güzelce çırpalım .
Daha sonra yufkayı tezgaha serip üzerine kaşık ile sostan gezdirelim ve fırça yardımıyla her tarafına sürelim .
Yufkayı iki kenarından katlayıp ortada birleştirelim ve katladığımız yere tekrar sos sürüp diğer iki uzun kenarı da ortada birleştirelim.
Dikdörtgen bir yufka elde edelim.
Tekrar üzerine sos sürüp istediğimiz büyüklükte kesip bir tarafına peynir koyalım ve kapatalım.
Her iki yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra tavayı ocağa alalım ısıtalım ve ocağı biraz kısalım hazırladığımız gözlemeleri çevire çevire her iki tarafını da pişirelim.
Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürelim sıcak olarak servis edelim.

Hazır yufka ile gözleme yapmak, sahur için hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunar. Bu tarifle, az malzeme ve kısa sürede sahur sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Gözlemelerinizin üzerine eritilmiş tereyağı sürmek, onları daha da lezzetli hale getirecek son dokunuştur. Sahurda hızlı ve lezzetli bir alternatif arayan herkes için ideal bir tariftir. Deneyin ve sahur sofralarınızı bu lezzetli gözlemelerle zenginleştirin!