Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz lezzetler sunmak için elmalı kurabiye ideal bir seçim! Elma ve tarçının eşsiz uyumu ile hazırlanan bu kurabiyeler, pratik tarifiyle herkesin yapabileceği bir lezzet.

Kıyır kıyır elmalı kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Evde az malzemeyle harikalar yaratmak isteyenler için bu tarif tam size göre. Hem pratik hem de muazzam lezzetli bir kurabiye deneyimi için okumaya devam edin.

Elmalı kurabiyeler, her çay saatinin yıldızıdır. Bu kolay ve pratik tarifle, evinizde çıtır çıtır elmalı kurabiyeler yapabilir, sevdiklerinizle beraber lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. İşte elmalı kurabiye yapmanın püf noktaları!

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Gereken Malzemeler:

İç Harcı İçin ;

1 adet elma

2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

Yarım fincan şeker

Hamuru İçin ;

1 tatlı kaşığı yoğurt

50 gram margarin

Yarım fincan pudra şekeri

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

Süslemek İçin ;

Pudra şekeri

Kolay Elmalı Kurabiye Yapılışı:

Kurabiyemize önce iç harcı hazırlayarak başlıyoruz.

Elmaları bir tencereye rendeleyin.

Üzerine tarçın ve şeker ekleyerek, suyunu çekene kadar kavurun.

Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca cevizleri de ekleyip, bir güzel karıştırın.

Ardından hamuru yapmaya başlayın.

Oda ısısında olan margarini yoğurma kabına alıp, üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyin.

Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.

Daha sonra unu da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

İstediğimiz şekillerde hamuru açıp şekil vererek, iç harçları doldurun.

Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.

Pudra şekeri üzerine serpip, servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Öncelikle kurabiyenin hamurunu yapmaya başlamadan önce elmaları rendeleyin.

Üzerine toz şeker katarak kavurun.

Bu esnada elmalar suyunu salacaktır.

Elmalar suyunu çekince ocağın altını kapatın.

Soğumasını bekleyin.

Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.

Hamur karışımına un elenerek ve yavaş yavaş eklenir.

Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.

Artık elmalı kurabiye yapmanın tüm inceliklerini biliyorsunuz. Bu basit ve lezzetli tarif ile çay saatlerinizi daha da özel kılın. Elma ve tarçının eşsiz uyumu ile hazırlanan bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlanır ve tadı damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Deneyin ve bu klasik lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!