Mis gibi tahin ve iri parçalar halindeki cevizin buluştuğu bu kurabiye tarifi, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Tahinli cevizli kurabiye, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir anıya dönüştürecek.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Tahinli cevizli kurabiye, çay saatlerinizin kahramanı olmaya aday. Bu özel tarifle, ağızda dağılan ve tadı damağınızda kalacak kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım tahinli cevizli kurabiye yapmanın yolları.

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı tahin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 Su bardağı irice dövülmüş ceviz
Yaklaşık 3 buçuk su bardağı un(her evde bulunan bardak ölçüsü değişebileceği için bu miktar daha az ya da fazla olabilir.Kontrollü olarak,yavaş yavaş un ekleyin.

Yapılışı:

Derin bir kabın içine öncelikle sıvıyağ ve tahin dökün ve karıştırın.
Daha sonra pudra şekeri ilave edip tekrar karıştırın.
Cevizini ekleyip,tekrar karıştırın.
Kabartma tozunu ve azar azar ununu eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Ele yapışmayı kestiğinde un eklemeyi bırakın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.Ununu azar azar ilave ederek eklemek çok önemli.
Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye biraz aralıklı olarak kurabiyeleri yerleştirin.
Önceden 180 derece ısınmış fırında çok az pembeleşene kadar pişirin.Fazla pembeleşmemesine dikkat edin.Çok az yeterli.Fırında çıkartın ve soğuyana kadar dokunmayın çünkü çabuk dağılıyor.Soğuduğunda tepsiden dikkatlice alın ve servis edin.Afiyet olsun.