Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet arıyorsanız, sarımsaklı ekmek tarifi tam size göre. Hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bu ekmeği misafirlerinize sunabilir veya kendi keyfiniz için yapabilirsiniz. İşte adım adım sarımsaklı ekmek tarifi ve gerekli malzemeler.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Sarımsaklı ekmek, sofralarınızda fark yaratacak lezzetlerden biri. Sarımsaklı ekmek tarifi ile hem kolayca hem de kısa sürede nefis bir ekmek hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir lezzet sunmak için bu tarifi mutlaka deneyin.

Sarımsaklı ekmek, kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. İster çay saatlerinde, ister yemeklerin yanında sunabileceğiniz bu ekmek, hem kokusuyla hem de tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte detaylı sarımsaklı ekmek tarifi.

MALZEMELER

1 baget ekmek

Sürmek için:

2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
4-5 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çimdik tuz
Karabiber, kekik ve biberiye

TARİF

Baget ekmeğini ortadan ikiye ayırın sonra tekrar yarıya kesin.
Zeytinyağı ve sütü karıştırın. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin hamur olan taraflarına sürme işlemi gerçekleştirin.
Bir kaba tuz ve karabiberi alıp içine sarımsakları rendeleyip koyun. Ardından zeytinyağını ekleyin.
Maydanozları da ince ince kayıp üzerine koyun.
Arzu ettiğiniz kadarıyla biberiye ve kekik ekleyin. Ardından kaşar peynirini koyun.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine ekleyin.
Ekmekleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis edin.

Bu sarımsaklı ekmek tarifi, hem yapımının kolaylığı hem de lezzetiyle mutfaklarınızda sıkça yer alacak. Özellikle misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir lezzet sunmak istediğinizde bu tarifi tercih edebilirsiniz. Fırından taze çıkan, kokusuyla iştah açan ve tadıyla damakları şenlendiren sarımsaklı ekmek, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!