Anne köftesi tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya ne dersiniz? Kolay yapımı ve enfes tadıyla bu köfteler, herkesin favorisi olacak. İşte, adım adım anne köftesi yapılışı!

Anne köftesi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarifle, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Sofralarınıza lezzet katacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Anne köftesi tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Misafirleriniz ve aileniz bu lezzete bayılacak.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Anne Köftesi Tarifi

Malzemeler:

600 gram orta yağlı dana döş kıyma
3 orta dilim bayat ekmek içi
1 adet büyük boy yumurta
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon 

Anne Köftesi Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabının içine kıymayı ilave edin. 
Ekmek içini suyla biraz ıslatarak yumuşatın ve suyunu sıkarak harca ekleyin.
Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. 
Rendelenen soğanın suyunu sıkın ve sarımsaklarla birlikte harca ekleyin. 
Tuz, karabiber ve kimyon ilavesi yapın.
Yumurtayı da harca ekleyin.
Maydanozları yıkadıktan sonra mümkün olduğunca ince şekilde kıyın ve harca ekleyin.
Tüm malzemeleri en az 10 dakika iyice yoğurun.
Eğer vaktiniz varsa harcı 1 saat ağzı kapalı bir kabın içinde buzdolabında dinlendirin. 
Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak yuvarlayın ve elinizle bastırarak yassı hale getirin. 
Köfteleri ister izli tavada pişirin, ister ayçiçek yağı ile tavada kızartın.
Köfteleri sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Anne köftesi tarifi ile sofralarınıza lezzet katmanın en kolay yolunu keşfettiniz. Pratik yapımı ve enfes tadıyla bu köfteler, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Siz de bu tarifi deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilir, onları mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!