Mor lahananın turşusunu yapmak, lokanta lezzetini evinize getirecek muhteşem bir yol. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu turşu tarifi ile mutfağınızda yeni deneyimlere yelken açın.

Ev yapımı turşuların yeri her zaman ayrıdır, özellikle de mor lahana gibi besin değeri yüksek bir sebzenin turşusu söz konusu olduğunda. Lokanta usulü mor lahananın turşusunu yaparak, bu lezzeti her zaman elinizin altında tutun.

Lokanta usulü Mor lahana turşusu tarifi

malzemeler:

1 adet büyük boy mor lahana

1 su bardağı sirke

1 su bardağı içme suyu

2 adet limon

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Mor lahana turşusu yapılışı:

Mor lahana turşusu tarifi için; ilk olarak 1 adet büyük boy mor lahananın dış yapraklarını ayırıp, atın. Sonrasında iyice yıkayın. Ardından mor lahanayı 4 eşit parçaya kesin. Keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimleyin.

Dilimlediğiniz mor lahanayı derin bir kap içine bırakın. Lahanaların üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu serpin. Lahanaları tuzla beraber eliniz ile 3 dakika ovalayın. Ardından mor lahanaların üzerine 2 adet limonun suyunu sıkın ve tekrar eliniz ile 2 dakika kadar ovalamaya devam edin.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Diğer yanda bir kaba 1 su bardağı içme suyu ve 1 su bardağı sirke döküp, karıştırın. Sonrasında 3 adet küçük boy kavanozun içine hazırladığınız mor lahanayı eşit bir şekilde eliniz ile bastırarak, ekleyin. Mor lahananın dibinde kalan kendi suyunu sirkeli su karışımının içine boşaltın. Sonrasında bu karışımı mor lahanaların üzerlerine eşit bir şekilde paylaştırın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına bırakın.

Lahana turşusunu yemeğe başlamadan önce buzdolabında 1 gün bekletin. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz.