Airfryer kullanıcıları için müjde! Artık geleneksel pişi tariflerine hafif ve sağlıklı bir alternatif var. İşte Airfryer ile yapabileceğiniz lezzetli pişi tarifi.

Sağlıklı yaşam tarzını benimsemişseniz ve farklı kahvaltı seçenekleri arıyorsanız, Airfryer ile pişi yapımı tam size göre. İşte adım adım yağsız pişi tarifi.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kahvaltı sofralarınıza sağlıklı bir yenilik getirmek ister misiniz? Airfryer ile hazırlanan yağsız ve kabaran pişi tarifi, sabahlarınıza lezzet katacak.

AIRFRYER'DA PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz arttırabilirsiniz)

AIRFRYER'DA PİŞİ HAZIRLANIŞI

1- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve kabartma tuzunu koyun. Ardından üzerine un ilave edin.

2- Karışımı güzelce yoğurun ve hamur haline getirin.

3- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından merdane yardımıyla açın.

4- Açtığınız hamurdan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller çıkarın.

5- Airfyer'ı180 derece 15 dakikaya ayarlayın.

6- Hamurları koymadan önce alt hazneye biraz yağ ekleyin. Ardından hamurları yerleştirin ve 3-4 dakika pişirin.

7- Hazneyi çıkarın ve üzerine yağı ekleyin. Biraz piştikten sonra yağı eklemeniz pişilerin kabarmasına yardımcı olacaktır.

8- Ortalama 7-8 dakika daha pişirdikten sonra altın rengi pişileriniz hazır.

9- Domates, zeytin ve peynirle servis edebilirsiniz.

Airfryer'da pişi için püf noktası

Hamurları hazneye koyduktan ve makineyi çalıştırdıktan sonra üzerine yağ eklemeniz kabarması için püf noktadır. Çalıştırmadan üzerine yağ eklerseniz kabarmayacaklardır.

Airfryer ile hazırlanan bu pişi tarifi, kahvaltılarınıza sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Geleneksel yağda kızartma yöntemine göre daha hafif ve sağlıklı olan bu tarif, aileniz ve sizin için mükemmel bir seçenek. Yağsız ve hafif pişilerin keyfini çıkarın ve kahvaltılarınızı bu yeni tarzla zenginleştirin. Afiyet olsun.