Çıtır bir lezzet olan yağsız pişi tarifi, az malzeme ile evinizde harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Sağlıklı ve leziz bu alternatifi deneyin.

Ev yapımı çıtır yağsız pişiler ile sofralarınızı şenlendirin. Pratik ve leziz bu tarif, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.

Hızla yetiştirmeniz gereken misafirlerinize sunulabilecek mükemmel bir lezzet: Çok Kabaran ve Yağsız Pişi! Bu pratik tarif, sadece evinizde bulunabilecek az malzemeyle harikalar yaratmanıza olanak tanır. Aynı zamanda, hamurun kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekebilir. İşte size bu lezzetli tarifin detayları:

Çok Kabaran ve Yağsız Pişi Tarifi

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Malzemeler:

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Hazırlık:

Oda sıcaklığındaki sütü, yoğurdu ve yumurtayı bir kaba alın ve iyice çırpın. Sonra tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alması önemlidir. Hamuru yoğurduktan sonra kabın üzerini streç filmle örtün ve 10 dakika dinlendirin.

Hamuru dinlendirdikten sonra un serptiğiniz bir tezgahta tekrar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve oklava kullanarak açın. Hamuru şekillendirmek için kurabiye kalıpları veya bardaklar kullanabilirsiniz. Dilerseniz hamurunuzun içine peynir veya patates gibi iç harçlar ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz hamurları orta ateşte kızgın yağda kızartın. Pişilerinizi dikkatlice çevirerek her iki tarafını da kızartın. Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağı süzülmesi için bekletin.