Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak yağ çekmeyen peynirli pişi tarifi ile sabahlarınız artık daha lezzetli ve sağlıklı. Bu basit ve hızlı tarifle, ev yapımı pişilerinizi herkes bayılacak.

Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmez adresi olan peynirli pişi, yağ çekmeyen versiyonuyla hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif sayesinde, kahvaltılarınızda fark yaratacaksınız.

Sağlıklı beslenmeyi önemseyenler için mükemmel bir seçenek olan yağ çekmeyen peynirli pişi, kolay malzemelerle hazırlanıyor ve sabahlarınıza tat katıyor. Bu tarifle, kahvaltılarınız daha da özel bir hale gelecek.

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt (100 ml)
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

İçi için:

150 gr beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

TARİF

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
İnce ince kıydığımız ekleyerek güzelce karıştıralım.
Yoğurma kabına yoğurt, süt ve yumurtayı alarak çırpalım.
Güzelce çırptığımız karışımın üzerine tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak şöyle bir tekrardan yoğuralım.
Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz
Açtığımız hamuru dikkatlice bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım.
Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi halde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.
Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartmaya devam edelim.
Her tarafı güzelce kızardıktan sonra pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır.

Yağ çekmeyen peynirli pişi tarifiyle, kahvaltılarınızı hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde zenginleştirebilirsiniz. Bu kolay ve hızlı tarif, sabah rutininize yeni bir tat katarken, aynı zamanda sağlıklı beslenme alışkanlıklarınıza da destek olacak. Deneyin ve bu lezzetli kahvaltılığı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!