Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı börek tarifi, sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor. Sıvı yağ ve maden suyu ile hazırlanan bu özel tarif, böreğinizi hem daha hafif hem de çıtır çıtır yapıyor. İşte lezzetli bir başlangıç için ihtiyacınız olan her şey.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Yeşilin ve sağlığın buluştuğu noktada, ıspanaklı börek tarifi sizleri bekliyor. Bu basit ama etkili tarifle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Ispanaklı böreğinizi daha lezzetli ve çıtır çıtır yapmanın sırlarını keşfedin.

Ispanaklı börek, sofralarınızı süsleyecek, herkesin beğenisini toplayacak bir lezzet. Maden suyu ve sıvı yağ ile hazırlanan sosu, böreğinize farklı bir boyut katıyor. Bu tarif ile ıspanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

600 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Ispanaklı Börek Tarifi

İç harcı için tavaya soğanları alıp kavuralım.
Üzerine doğranmış ıspanakları tuzu ve biberini atıp soteleyelim.
Soğuması için kenara atalım.
Böreğin sosu için verilen malzemeleri çırpalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine sostan sürelim.
Üzerine bir yufka daha serip sostan sürelim.
Yufkayı önce ortadan  sonra enlemesine ikiye bölelim.
Üçgenlerin kenar kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloyu iç kısma doğru katlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine en son kalan sostan sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. 

Ispanaklı börek tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Sıvı yağ ve maden suyunun lezzetli hamuru, ıspanak ve soğanın zengin iç harcı ile birleştiğinde ortaya kusursuz bir lezzet çıkıyor. Bu tarifi deneyerek, mutfakta yeni lezzetler yaratın ve sevdiklerinizi bu eşsiz tatla tanıştırın. Afiyet olsun!