Bu tarifle, her sabah evinizde fırından yeni çıkmış gibi taze ve lezzetli açmalar yapabileceksiniz. Tel tel dağılan açma tarifimiz, kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak.

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti açmaları evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile ailenize ve sevdiklerinize enfes açmalar hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı, yumuşacık ve lezzetli açmalar yapmanın tüm sırlarını bu tarifte bulacaksınız. İşte, kahvaltılarınızı taçlandıracak tel tel açma yapımının püf noktaları.

Tel Tel Dağılan Açma Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazlar hamura sarılar üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 paket instant maya
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Göz kararı un

Arasına sürmek için;

Oda ısısında 150 gram kadar tereyağ veya margarin

Üzerine sürmek için;

Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine;

Çörekotu

Tel Tel Dağılan Açma Tarifi

Öncelikle ılık su,süt ve şeker karışımına mayamızı ekleyip aktifleşmesi için bekletelim.
Maya kabarınca ün hariç diğer malzemeyi ekleyelim ve hepsini karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim. Yumuşak ve hafif ele yapışacak kıvamda olmalı hamurumuz.
Hamuru yoğurduktan sonra içine 1 kaşık tereyağ ekleyip biraz daha yoğurup mayalanması için sıcak ortama alalım.
En az 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamuru 3 parçaya ayıralım.
Her bir hamuru tezgahta incecik olana kadar dikdörtgen şekilde merdane ile büyütelim.
Arasına oda ışışında yumuşamış yağımızı sürelim ve 2. Katı da aynı şekil açıp üzerine koyalım.
3. Katı da aynı şekil yaptıktan sonra bıçak ile uzun şeritler halinde keselim.
Bir ucundan tutup burkalım ve iki ucu birleştirelim.
Üzerine yumurta sarılı karışımı sürelim tepsi mayası için yine sıcak bir ortama kaldıralım.
Yarım saatte tepside mayalanan açmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Bu enfes açma tarifi ile artık evinizde kendi lezzetli kahvaltılarınızı yaratabilirsiniz. Tel tel dağılan bu açmalar, sıcak bir çayın yanında veya kahvaltıda tüm ailenizin keyifle tadını çıkaracağı bir lezzet olacak. Ev yapımı açmanın bu basit ve lezzetli tarifiyle, herkesin mutfağında küçük bir fırın varmış gibi hissedeceksiniz. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı, afiyet olsun!