Kolay ve hızlı bir mücver tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Çıtır ve lezzetli mücverler ile sofralarınızı şenlendirin. İşte bu nefis mücverlerin tarifi ve püf noktaları...

Çıtır ve yağ çekmeyen bir mücver yapmak ister misiniz? Bu tarif ile hem pratik hem de lezzetli mücverler hazırlayabilirsiniz.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz çıtır mücver tarifi ile tanışın! Lezzeti ve pratikliğiyle sofralarınıza renk katacak bu tarif, ustaları dahi kıskandıracak. İşte detaylı yapılışı ve püf noktaları...

Kolay ve Hızlı Mücver Tarifi

Malzemeler

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için: 1/2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Kabakları Hazırlayın:

Kabakları bol suda yıkayın ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkın ki mücver sulanmasın.

Malzemeleri Karıştırın:

Geniş bir kapta rendelenmiş kabakları, çırpılmış yumurtaları, rendelenmiş havucu, ince doğranmış taze soğanı, kıyılmış dereotunu, tuzu ve karabiberi birleştirin. Unu da ekleyip tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Mücver Karışımını Hazırlayın:

Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar spatula yardımıyla karıştırın. Karışımdan her bir mücver için tepeleme yemek kaşığı alıp tavaya dökün.

Mücverleri Kızartın:

Tavayı kızdırın ve mücverleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kızaran mücverleri havlu kağıda alarak fazla yağını süzdürün.

Servis Edin:

Mücverleri servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

1. Mücver Neden Yağ Çekmez?

Mücverin yağ çekmemesi için karışımın suyunun iyice sıkılmış olması ve yağın yeterince kızgın olması gerekmektedir.

Çıtır mücver tarifi ile sofralarınıza lezzet katın. Bu tarifle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetiyle şaşırtacak mücverler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun ve şimdiden elinize sağlık!