Tatlı sevenler için vazgeçilmez olan trileçe, evde de en az pastanede olduğu kadar lezzetli yapılabilir. İşte karşınızda, adım adım takip ederek pastane usulü trileçe hazırlayabileceğiniz muhteşem bir tarif. Bu tarifi denedikten sonra başka hiçbir tarife ihtiyaç duymayacaksınız.

Kendi mutfağınızda harikalar yaratmak ve pastane kalitesinde tatlılar yapmak mı istiyorsunuz? Size bu konuda yardımcı olacak trileçe tarifimizle tanışın. Her lokmasında ayrı bir lezzet patlaması yaşatan bu trileçe tarifini mutlaka denemelisiniz.Trileçe, son yılların en popüler tatlılarından biri olarak evlerimize konuk oluyor. Siz de evinizde pastane kalitesinde bir trileçe yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Adım adım tarifimizle bu lezzetli tatlıyı kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz.

MALZEMELER

Keki için Malzemeler

5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti için Malzemeler

5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu

Karameli için Malzemeler

5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

TARİF

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

Trileçe, hem lezzetiyle hem de sunumuyla herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Bu tarifle siz de pastane lezzetinde trileçe yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Adım adım açıklamalarla bu nefis tatlıyı hazırlarken mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Denediğinizde göreceksiniz ki, misafirleriniz bu lezzete hayran kalacak ve tarifinizi isteyecekler. Afiyet olsun!