Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Çikolatanın ve kremanın eşsiz uyumu ile hazırlanan köstebek pasta, ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden. Bu kolay tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz.

Köstebek pasta yapımı, lezzetli sonuçlar elde etmek için mutfakta geçireceğiniz zamana değer katar. Bu adım adım rehber ile, evinizde profesyonel tatlılar yapmanın gururunu yaşayın.

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanın zamanı geldi. Köstebek pasta ile tatlı yemeklerinize yeni bir boyut kazandırın. Pratik ve lezzetli bu tarifle, tatlı yapımını bir sanat haline getirebilirsiniz.

Köstebek pasta tarifi

MALZEMELER

Tabanı için Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

İç Kreması için Malzemeler

500 ml. süt
1 su bardağından 2 parmak az (150 gr.) toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı (60 gr.) un
5 yemek kaşığı (50 gr.) mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 avuç damla çikolata
1 adet büyük boy muz – arası için

TARİF

Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri başka bir karıştırma kabında karıştırın ve eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula yardımıyla dışardan içeri doğru kapatarak karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen cam fırın kabınıza harcınızı döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın.
Krema katı için sütü ocakta hafif ılıyacak kadar ısıtın. Şeker ve yumurta sarısını bir karıştırma kabında şeker eriyene kadar çırpın. Un, kakao, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak azar azar ekleyin ve karıştırın. Ardından tüm karışımı tencereye alarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamını bulan kremanızı ocaktan alın. Ezilmiş muz ve damla çikolatayı kremaya ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ilave edip sıkma torbasına alın.
Birleştirmek için, pişen kekinizi yuvarlak bir kalıp ile porsiyonlara ayırın. Kalan kenar kısımlarını robotta çekerek kum gibi olmasını sağlayın. Porsiyonlara ayırdığınız keklerin üzerine bir miktar krema sıkıp sıvayın, pütürlü kısımlarını düzeltip kum haline getirdiğiniz kekler ile kaplayın. Tüm kek tabanına ve kremaya aynı işlemi uyguladıktan sonra buzdolabına yerleştirip soğuk servis edin.

Köstebek pasta tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve tatmin edici. Bu lezzetli ve pratik tarifle, hem evdeki herkesi mutlu edecek bir tatlı yapmış olacaksınız hem de mutfak becerilerinizi geliştireceksiniz. Çikolata ve krema dolu bu tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!