Eğer yumuşacık, kat kat ayrılan bir çörek arıyorsanız, haşhaşlı çörek tam size göre. İçerisinde bol haşhaş kullanılarak hazırlanan bu çörek, her lokmada damak çatlatan bir tat sunuyor.

Haşhaşlı çörek yapımı, bazı püf noktalarını bilmenizi gerektirir. Bu rehber, tüm bu detayları adım adım açıklayarak mükemmel çörekler yapmanız için size yardımcı olacak.

Bu kapsamlı rehberde, haşhaşlı çörek tarifinin yanı sıra çeşitli pişirme ipuçlarına ve malzeme seçimine dair bilgiler bulacaksınız. Şimdi, mutfakta harikalar yaratma zamanı!

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Hamurunu hazırlamak için:

1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 çay bardağı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un
1 paket maya

İç harcı için:

200 gram haşhaş
1 bardak yağ
1 bardak ceviz içi

TARİF

Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Üzerini örterek bir kenarda dinlendirin.
İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın.
Bekleyen ve mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı biraz açarak iç harcı hamurlara bölüştürün.
Uzun şeritler hâlinde kesin ve elinizle burgu şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 170 derece yarım saat kadar pişirin.