Evde lokanta kalitesinde ezogelin çorbası yapmaya ne dersiniz? İşte, adım adım lezzet dolu bir yolculuğa çıkaran bu harika tarif, çorbanın tam kıvamını yakalamanızı sağlayacak.

Lokantaları aratmayacak bir ezogelin çorbası için gereken her şey burada. Bulgurun, pirinç ve mercimeğin lezzetli dansı, evinizdeki sofraları şenlendirecek.

Mükemmel bir ezogelin çorbası için lokanta sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Tam kıvamında ve damak çatlatan bir lezzet için sadece bu tarifi uygulayın.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

MALZEMELER

1 bardak kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
5 bardak tavuk suyu
1 bardak su
Birer çay kaşığı tuz, nane, kimyon, pul biber, toz kırmızı biber
Yarım limonun suyu

TARİF

Soğanı doğrayın ve yağda kavurun.
Sarımsak rendelerini ekleyin.
Yağları ekleyip kavurmaya devam edin.
Başka bir tencerede bulgurları haşlayıp süzün.
Üzerine sarımsağı ve salçayı ekleyip kavurun.
İki karışımı bir araya getirin.
Kaynayınca mercimekleri ekleyin ve karıştırın.
Limon suyunu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yarım saate yakın pişirin.

Lokanta tadında ezogelin çorbasını evinizde yapmak artık çok kolay! Bu tarif ile tüm aile bireyleri ve misafirleriniz, çorbanın her kaşığından aldıkları keyifle lokanta atmosferini evinizde hissedecekler. Mercimeklerin doyurucu lezzeti, baharatların cezbedici kokusu ile bu çorba, soğuk kış günlerinde iç ısıtacak, yaz akşamlarında ise hafif bir yemek alternatifi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!