Bademli unsuz kurabiye tarifi, çay saatlerinin yanında sıkça tercih edilen bir lezzet. Bu kurabiyeyi yapmak için un yerine badem kullanılıyor. Böylece hem daha besleyici hem de daha sağlıklı oluyor. Kurabiyenin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Un kullanmadan kurabiye yapmanın sırrını merak ediyor musunuz? İşte size bademli unsuz kurabiye tarifi. Bu kurabiyeyi yapmak için sadece badem, yumurta, tereyağı, şeker, tuz ve vanilya gerekiyor. Kurabiyenin kıyır kıyır dokusu ve nefis aroması sizi büyüleyecek. Haberimizde tarifin detaylarını bulabilirsiniz.

Bademli unsuz kurabiye, hem farklı lezzetiyle hem de besleyici ve sağlıklı içeriğiyle çay saatlerinin yanında sıkça tercih ediliyor. Peki bademli unsuz kurabiye tarifi nedir? Bademli unsuz kurabiye nasıl yapılır? Püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Bademin, kurabiyelere çok yakıştığı malum. İstedik ki bademler, undan rol çalsın. Bademli unsuz da kurabiye yapılabileceğinin en lezzetli örneği olsun. Tereyağının yardımıyla kıyır kıyır, nefis bir dokuya sahip kendileri. Sıcacık sütle yemenizi şiddetle tavsiye ediyor ve tarife buyur ediyoruz.

Bademli Unsuz Kurabiye İçin Gereken Malzemeler:

1,5 su bardağı çiğ badem

1 adet yumurta

1 çay bardağı toz badem

100 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

50 gram çiğ badem

Bademli Unsuz Kurabiye Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın.

Üzerine toz şekeri ilave ederek, mikser yardımıyla çırpın.

Kremamsı bir kıvam aldığında içerisine yumurtayı ilave edin.

1-2 dakika daha çırpın.

Çiğ bademleri, sıcak su bulunan bir kasede 20 dakika bekletin.

Suyunu süzdürdükten sonra bademleri, tamamen toz hale getirmeden, hafif iri kalacak şekilde rondoda çektirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Şeker ve tereyağı karışımının üzerine ilave edin.

Toz badem, vanilya ve tuz ekleyerek, spatula yardımıyla karıştırın.

Elde ettiğiniz hamuru streç filme sararak, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.

Bu süre sonunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizle, yuvarlak şekiller verin.

Ortalarına hafifçe bastırın.

Bademleri yerleştirin.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, kurabiyelerinizi yerleştirin.

180 derecede, 10-12 dakika kadar pişirin.

Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Tereyağı ağırlıklı ve unsuz bir kurabiye olduğundan dolayı buzdolabında en az 1 saat, mümkünse bir gece kadar dinlendirmeniz gerekir.

Pişirirken kabarmaya ihtiyaç duymadığından içine kabartma tozu ilave etmenize de gerek kalmıyor.

Pişirdikten sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin.