Evde un kurabiyesi yapmanın sırlarını keşfedin! Bu tarif ile ağızda dağılan, pudra şekeriyle tatlandırılmış mükemmel un kurabiyelerini sadece birkaç adımda hazırlayabilirsiniz.

Ağızda dağılan un kurabiyesi, her yaştan tatlı severin favorisi olmaya aday. Bu kolay ve pratik tarif ile, kurabiye yapmanın ne kadar keyifli olduğunu keşfedin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde, bu ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi imdadınıza yetişiyor! Hem kolay hem de lezzetli bu kurabiye, tüm aile bireyleri ve misafirler tarafından sevilecek.

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Bu ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi ve özel anlarınızı tatlandırın. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlanışlarıyla bilinen en favori tarifler arasında yer alıyor. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Her lokmada, kurabiyenin yumuşacık dokusunu hissetmeye hazır olun. Şimdiden afiyet olsun!