Un helvası, özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Gerekli malzemelerle, evinizde bu lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Adım adım un helvası yapımı için okumaya devam edin.

Mis gibi un kokusu ile evinizi saracak, geleneksel un helvası tarifini arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif ile un helvasını pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Soğuk kış akşamlarının sıcak lezzeti un helvası, herkesin yapabileceği kadar kolay ve her yudumunda mutluluk vaat ediyor. İşte ev yapımı un helvası için gerekenler ve yapılışı...

UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER:

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ

ŞERBET İÇİN:

2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı tozşeker

YAPILIŞI:

Şerbeti hazırlamakla işe başlayın. Bir tencerede su ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Geniş ve çelik bir tencerede sıvıyağı ve unu koyun. Unun kokusu çıkıp, rengi koyulaşana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Arzu edilen renge ulaştığında, ocaktan alın ve ılık şerbeti yavaşça üzerine dökün. Dikkat, sıçramalar olabilir!
Şerbet çekene kadar hızlıca karıştırın, sonra kaşığın arka yüzüyle bastırarak iyice karıştırın.
Helva ılıdıktan sonra servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine tarçın veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Bu pratik un helvası tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilir ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir tatlı yapabilirsiniz. Un helvası, geleneksel lezzetleri modern yaşamınıza taşımanın en güzel yollarından biridir. Tarifimizi deneyin ve bu mükemmel lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun...