Misafirlerinize sunmak için mükemmel ve pratik bir lezzet arıyorsanız, tuzlu kavanoz kurabiyesi sizin için ideal. Hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyor, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Tuzlu kavanoz kurabiyesi, çay saatlerinizi taçlandıracak çıtır çıtır bir lezzet sunuyor. Kolay yapımı ve uzun süre saklanabilme özelliği ile dikkat çeken bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Çayınıza eşlik edecek, uzun süre taze kalan bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte karşınızda tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi! Hem lezzetli hem de pratik bu tarif ile çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi yeni bir lezzetle zenginleştirin. Hem kolay yapımı hem de uzun süre tazeliğiyle dikkat çeken bu kurabiye, misafirlerinizden tam not alacak. Pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli kurabiyeleri hazırlamaya başlayın. Afiyet olsun!