Salatalık turşusu, mutfakların vazgeçilmez fermente lezzetlerinden biridir. Ev yapımı turşunun püf noktalarını öğrenmek ve kendi turşunuzu yapmak için bu rehberi keşfedin.

Salatalık turşusu yapımı, geleneksel lezzetleri evinizde yaşatmanın en güzel yollarından biridir. İşte adım adım salatalık turşusu yapımı için gereken her şey.

Turşu yapımı, mutfakta yaratıcılığı artıran ve yemeklerinize ekstra lezzet katan bir yöntemdir. Salatalık turşusu ile sofralarınıza ekşi bir tat katmaya ne dersiniz?

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Salatalık Turşusu Tarifi

Malzemeler

15 adet kornişon salatalık
4-5 diş sarımsak
100 ml elma sirkesi
10 g toz şeker
10 g tuz
400-500 ml su

Nasıl Yapılır?

Salatalıkları güzelce yıkayın ve baş ile uç kısımlarını temizleyin. İstediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
Sarımsakları soyun ve dişleri bütün olarak bırakın.
Bir kapta elma sirkesi, su, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı tamamen eriyene kadar karıştırın.
Orta boy cam kavanozun içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşu kavanozunu ters çevirin ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta boyunca dinlendirin. Bu süreçte turşularınız fermente olacak ve lezzet kazanacaktır.
Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun!