Soğuk kış günlerinde iç ısıtan yemeklerden biri olan patatesli sulu köfte, pratik ve lezzetli tarifiyle herkesin beğenisini kazanıyor. Siz de bu tarifi denemek ister misiniz?

Patatesli sulu köfte yemeği, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile patates ve kıyma ile harikalar yaratmaya hazır olun.

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen patatesli sulu köfte, lezzetiyle yemek sofralarını taçlandırıyor. İşte adım adım patatesli sulu köfte yapımı...

Patatesli Sulu Köfte Yemeği Tarifi

Malzemeler

200 gram kıyma
3 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber

Patatesli Sulu Köfte Yemeği Tarifi

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Köfte için; kıyma, bulgur, sarımsak, yumurta, tuz ve baharatlar eklenir, yoğrulur.
Ufak ufak yuvarlanan köfteler una bulanır.
Tencereye sıvı yağ ile doğranmış soğanlar alınır, sotelenir.
Ardından salça eklenir, karıştırılır.
Küp küp doğranmış patatesler eklenir ve birkaç dk kavrulur.
Patateslerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
Kaynadıktan sonra köfteler eklenir.
Tuz ve baharatlar eklenir ve pişmeye bırakılır. Gerekirse sıcak su eklenir. Ardından servis edebilirsiniz.

Patatesli sulu köfte yemeği, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak, her daim sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu tarifle, patates ve kıyma kullanarak, ailenize ve sevdiklerinize enfes bir yemek sunabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özellikle özel günlerde ve bayramlarda tercih edilebilir. Patatesli sulu köfte, lezzetli ve doyurucu yapısıyla, herkesin favori yemekleri arasında yer alacak.