Biber dolması, Türkiye'nin dört bir yanında sevilerek yapılan ve her sofranın vazgeçilmezi olan bir lezzet. Biz de bu yazıda biber dolmasını nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinizin sırlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte ustaların tavsiyeleriyle biber dolması tarifi!

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Dolmalık biberlerin içi, kıyma, pirinç ve baharatlarla doldurulduğunda ortaya çıkan muhteşem lezzet: Biber dolması! Bu rehberimizde, biber dolmasını en lezzetli şekilde nasıl yapabileceğinizi adım adım gösteriyoruz.

Biber dolması yapmanın incelikleri, kullanılan malzemelerin kalitesi ve pişirme teknikleriyle doğrudan ilgilidir. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan biber dolmasını ustalıkla hazırlamanız için gereken tüm bilgiler bu yazıda.

Malzemeler

- 10 adet dolmalık biber
- 1 adet domates

İç Harcı İçin:

- 200 gram kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur

- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tutam maydanoz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:

- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı su

Yapılışı

Dolmalık biberlerin sap kısmını kesip içini temizleyin. Ardından domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Bir karıştırma kabında kıymayı, ince doğranmış soğanı, pirinci, bulguru, domates salçasını, maydanozu, zeytinyağını ve baharatları karıştırın.

Hazırladığınız harcı biberlerin içine ekleyip biberleri dik dik bir tencereye yerleştirin. Biber salçası ve suyu karıştırdıktan sonra tencerenin içine dökün. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirebilirsiniz.