Çökertme kebabı, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri ve şimdi bu lezzeti evinizde deneme zamanı! İşte yoğurt ve etin mükemmel uyumunu sunan çökertme kebabı tarifi...

Ev hanımları tarafından sıkça aranan ve merak edilen çökertme kebabı, işte detaylarıyla karşınızda! Bu tarifle, çökertme kebabını kolayca evde yapabilecek ve tüm misafirlerinizi şaşırtacaksınız.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Lezzet dolu çökertme kebabı yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, et ve yoğurdun harika uyumunu sofranıza taşıyacak ve herkesin favorisi olacak. İşte en lezzetli çökertme kebabı tarifi...

MALZEMELER

800 gr dana eti (jülyen doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su (400 ml)
500 gr dondurulmuş patates

Servis için;

1,5 su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI

Çökertme kebabı için öncelikle etleri jülyen doğrayın.
Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavurun.
Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştırın. Ardından suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates alın.
Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.
Etler suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Servis için öncelikle tabağa kızarmış patatesleri alın.
Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine daha sonra etleri yerleştirin.
Son olarak tereyağında kızdırdığınız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirin.
Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabı artık servise hazır.

Bu çökertme kebabı tarifi ile evde dünya çapında övgü alan bir lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Türk mutfağının bu klasik yemeği, hem doyurucu hem de lezzetli bir öğün sunuyor. Etin ve yoğurdun eşsiz uyumu, soğan ve baharatların zengin aroması ile birleşerek unutulmaz bir yemek deneyimi sağlıyor. Şimdi bu tarifi deneyin, sofralarınızda geleneksel Türk lezzetlerini yaşatın. Afiyet olsun!