Acuka, Türk kahvaltılarının olmazsa olmaz ezmelerinden biridir. Eğer dışarıdan almak yerine evde kendi acukanızı yapmak istiyorsanız, işte size kolay bir tarif!

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak acuka, evde yapımıyla daha da özeldir. Bu lezzetli ezme tarifi ile kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

Acuka, çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Evde hazırlanan acuka ile kahvaltılarınız hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. İşte adım adım acuka yapımı!

ACUKA TARİFİ

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler

3 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı galeta unu (Ekmek içi de olur)
3 diş sarımsak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırınız. Yaptığınız acuka ezmesini dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.