Islak kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Çayın yanında ya da kahve ile birlikte sunabileceğiniz bu nefis tarifi keşfedin.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Davetsiz misafirler için pratik bir tatlı arayışında mısınız? Islak kurabiye, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir alternatif sunuyor.

Islak kurabiye, lezzetli ve pratik yapısıyla evde tatlı bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Bu tarifi deneyerek tatlı saatlerinizi zenginleştirin.

MALZEMELER

8 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yağ
1 yumurta
1 bardak pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un

Şerbeti:

1 bardak şeker
1 bardak su

TARİF

Malzemeleri bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede kaynatın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Sıcak fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.
Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbeti dökün.
Tüm şerbeti çekmesi için bekletin ve servis edin.

Islak kurabiyenizi pudra şekeri veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Umarım bu tarif, tatlı anlarınıza lezzet katar ve misafirlerinizden tam not alır. Şimdiden afiyet olsun!