Profiterol, lezzetiyle dünya genelinde adından söz ettiren bir Fransız klasiği. Bu küçük, yumuşak ve hafif tatlı hamur toplarını evde yapmak çok daha kolay ve eğlenceli. Siz de bu eşsiz tatlıyı denemeye hazırsanız, işte size adım adım bir rehber.

Tatlı dünyasında bir ikon haline gelen profiterol, çikolata ve kremayla dolu enfes lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi. Eğer bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte başarı garantili profiterol tarifi...

Her ısırıkta ağzınızda dağılan bir lezzet arayışı içindeyseniz, çikolatalı ve kremalı profiterol tam size göre. Bu yazımızda, profiterol yapmanın püf noktalarını ve en iyi tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

PROFİTERÖL TARİFİ

Hamuru için;

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
3 adet küçük boy yumurta

Kreması için;

2, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 vanilya

Üzeri için;

1 paket hazır çikolata sos
2 su bardağı süt

Yapılış

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Hamuru için. Öncelikle bir tencereye listede yazan ölçüde su ve margarini alın orta ateşte margarin eriyince un ve şekeri de ekleyin çırpın katılaşacaktır. Ocaktan alın tamamen soğumaya bırakın yumurta daha sonra eklenecektir.
Kreması için margarini bir tencereye alın eriyince unu ekleyin biraz kavurun.
Un kokusu çıkınca süt ve şekeri ilave edin.
Krema karşılaşınca vanilya ekleyip ocağı kapatın. Tamamen soğumaya bırakın, soğuduktan sonra toz kremşantiyi kremaya dökün blender ile çırpın.
Çikolata sosu için 2 bardak süte bir paket sosu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamura tekrar dönecek olursak iyice soğumuş hamura (işin püf noktasını veriyorum dikkat edilmelidir)
Yumurtaları teker teker kırıp blender ile çırpmak gerekiyor. Örneğin hamura 1 yumurta kırın blender ile 2dk kadar çırpın sonra 2. yumurtayı ekleyin onuda 2dk çırpın en son 3. yumurtayı ekleyin onu da çırptıktan sonra hamurumuz hazır.
Hamurdan orta boy bezeler koparın yağlı kağıt serili tepside fırına verin 170° pişirin buradaki püf nokta hamuru tepsiye koyduktan sonra fırını çalıştırın ve asla kapağı açmayın.
Üzeri pembeleşince fırını kapatın ama yinede 15dk kadar açmayın kapağını sönmemesi için.
Pişen ve tamamen soğuyan hamur bezelerini bıçakla karnını yarın içine krema doldurun ve borcama dizin. en son çikolata sosu üzerine gezdirin.

Profiterol, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı olarak, özel günlerinizin ve keyifli sohbetlerinizin baş tacı olmaya aday. Yukarıdaki tarif ve püf noktaları ile artık siz de evinizde bu muhteşem lezzeti kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşarak mutluluğu ikiye katlayabilirsiniz. Unutmayın, profiterol yapmak sanat gibidir ve biraz emek, biraz sabır ile mükemmeli yakalayabilirsiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı, afiyet olsun!