Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Evinizde özel bir tatlı yapmak istiyorsanız, bu gelin pastası tarifi ile misafirlerinizi şımartın. Adım adım kolay yönergelerle, herkesin beğeneceği bu pastayı yapabilirsiniz.

Özel anlarınızı daha da özel kılacak bir lezzet arıyorsanız, işte size harika bir gelin pastası tarifi. Pratik adımlarla, göz alıcı bir tatlı hazırlayın.

Bu özel gelin pastası tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem leziz hem de gösterişli bu pastayı yapmak sandığınızdan çok daha kolay.

Gelin Pastası Tarifi

Malzemeler

4 -5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Üzeri için;

Hindistan cevizi
Çilek
Antep fıstığı tozu

Gelin Pastası Tarifi

İlk olarak karıştırma kabına yumurta şeker ve şekerli vanilini ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.Mayonez kıvamına gelinceye kadar.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyelim .
Köpükleri söndürmeden hafif çırpalım ,mikserin en düşük devirinde ,daha sonra dikdörtgen borcam tepsimizi ağlayıp pandispanyamızı yayalım.
Daha önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pandispanyamızı pişirelim .
Pişen pandispanyamıza sıcaklığı çıktıktan sonra eşit şekilde sütümüzü üzerine dökelim dinlenmeye bırakalım .
Bu sırada muhallebimizi yapalım uygun bir tencereye sütü ,şekeri ,unu ,nişastayı alalım ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım ve ocağa alalım göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Pişen muhallebimize şekerli vanilini ekleyelim üzeri kabuk tutmaması için üzerini streç filmle kaplayalım soğumaya bırakalım .
Soğuyan kremamıza krem şantimizi döküp çırpalım ,isteğe bağlı krem şanti yerine sıvı kremada kullanabilirsiniz .
Daha sonra kekin üzerine yayalım .
Muhallebimizi krem şantimizi çırpalım ,kremamızın üzerine yayalım.
Daha sonra hindistan cevizi serpelim ben çilek ve antep fıstığı tozu tercih ettim sizler istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz

Bu kolay ve lezzetli gelin pastası tarifi ile, özel günlerinizi daha da anlamlı kılabilirsiniz. İster bir kutlama, ister özel bir akşam yemeği için olsun, bu pasta sofranızın yıldızı olacak. Ev yapımı tatlıların bu kadar leziz ve gösterişli olabileceğini gördükten sonra, dışarıdan pasta almaya son vereceksiniz. Şimdi mutfakta tatlı bir serüvene çıkma zamanı, afiyet olsun!